Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣ ΜΜΕ

ΕΡΓΑΣΗΡΙΑ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ
ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ –ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ –ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ


¨ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΑΣ¨


Στις 17 Μαίου 2008 στο Μπο Ριβάζ , στο Λουτράκι πραγματοποιήθηκε η έκθεση και η βράβευση των έργων των συμμετεχόντων στον διαγωνισμό ζωγραφικής που είχαν προκηρύξει για πρώτη φορά εφέτος τα Εργαστήρια Ζωγραφικής του Πνευματικού –Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Λουτρακίου –Περαχώρας με την επιμέλεια και οργάνωση της κας Εύης Παντελέων .

Ο διαγωνισμός απευθυνόταν σε τρεις ηλικιακές ομάδες . Ο Δήμος Λουτρακίου –Περαχώρας ενέταξε τον διαγωνισμό στο ετήσιο Ευρωφεστιβάλ και έτσι το έπαθλο για τον νικητή της κάθε ηλικιακής ομάδας θα είναι ένα ταξίδι στην Λετονία.
Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 72 πολίτες του Δήμου δίνοντας μεγάλη επιτυχία σ΄ αυτή την προσπάθεια και δημιουργώντας την υποχρέωση να προκηρυχτεί διαγωνισμός και την επόμενη χρονιά . Φυσικά θα διεξαχθεί με διαφορετική βελτιωμένη διαδικασία από την φετινή.

Για την αξιολόγηση των έργων , συγκροτήθηκε τριμελής επιτροπή , αποτελούμενη από τους :

- Θανάση Ταχταλή Εικαστικό , καθηγητή εικαστικών Β΄θμιας εκπαίδευσης
- Τόνια Τζαναβάρα, Αρχαιολόγο , ιστορικό τέχνης και έφορο της Δημοτικής Πινακοθήκης Κορίνθου
- Μαρία Καρακατσάνη , καθηγήτρια Εικαστικών στο Πνευματικό –Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Κορινθίων , στα ΚΕΕ και ΝΕΛΕ Ν. Κορινθίας

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού είναι τα παρακάτω:

Ηλικιακή ομάδα , ενηλίκων: 1ο βραβείο ΚΟΛΛΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Επιλαχούσα : ΝΙΚΟΝΟΒΑ ΝΙΑ

Ηλικιακή ομάδα , Λυκείου : 1ο βραβείο ΘΥΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Επιλαχούσα ΘΕΟΔΟΡΙΚΑΤΟΥ ΠΗΝΕΛΟΠΗ

Ηλικιακή ομάδα , Γυμνασίου: 1ο βραβείο ΣΠΑΝΟΓΙΑΝΝΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
Επιλαχών : ΦΟΥΦΑΣ –ΡΟΥΜΠΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ

Η έκθεση και η απονομή βραβείων του διαγωνισμού εντάχθηκε στην ετήσια έκθεση των μαθητών των εργαστηρίων Ζωγραφικής του Πνευματικού Κέντρου που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Μπο Ριβάζ , στο Λουτράκι από τις 17 έως τις 31 Μαίου 2008 και παρουσιάστηκε και στην τηλεόραση .
Με αυτό τον τρόπο τα Εργαστήρια Ζωγραφικής του Πνευματικού –Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Λουτρακίου –Περαχώρας θέλησαν να δώσουν την ικανοποίηση σε μικρούς και μεγάλους να δουν τα έργα τους εκτεθειμένα σε έκθεση .

Η επιτυχία του προγράμματος οφείλεται στην συμπαράσταση του κου Γιώργου Γκιώνη , Δημάρχου του Δήμου Λουτρακίου –Περαχώρας του κου Μιχάλη Δρίτσα , προέδρου του Πνευματικού –Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Λουτρακίου Περαχώρας που είναι η ψυχή του Πνευματικού Κέντρου. Επίσης πολύ βοήθησε και ο κος Θανάσης Ταχταλής ,καθηγητής εικαστικών.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ
για μικρούς και μεγάλους


Το Πνευματικό – Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας λειτουργεί τμήμα ζωγραφικής . Το Εργαστήρι Ζωγραφικής με την επιμέλεια και διδασκαλία της κας Εύης Παντελέων έχει βασική επιδίωξη το Εργαστήρι να συντελέσει στην πολιτιστική και εικαστική ανάπτυξη του δήμου.

Διαμέσου των διδακτικών προγραμμάτων, δραστηριοτήτων και της διοργάνωσης εκθέσεων στοχεύει:
Στην επικοινωνία, επικοινωνία ενεργητική, διαλεκτική που συνεπάγεται γνώση και ανάλυση του περιεχομένου και της μορφής της τέχνης. Μιας τέχνης που νεκρώνει αν δεν πορεύεται ελεύθερη και που σαν μορφή επικοινωνίας, είναι ένας τρόπος έκφρασης που συναντάμε στις ανθρώπινες κοινωνίες από την αρχή της ύπαρξής της.
Στην διασφάλιση της ψυχικής και πνευματικής ισορροπίας του παιδιού, βοηθώντας το να εξωτερικεύσει τον εσωτερικό του κόσμο, να εκφράσει τυχόν πειστικές ψυχολογικές καταστάσεις ή τραυματικές εμπειρίες.
Στην ανάπτυξη της αντιληπτικότητας του παιδιού σε οπτικό, απτικό και κινητικό επίπεδο.
Στην ανάπτυξη της κριτικής ικανότητας, ευαισθησίας, δημιουργικής σκέψης και φαντασίας, του ισορροπημένου συναισθηματικού και πνευματικού κόσμου.
Στην κοινωνικοποίηση των παιδιών την ανάπτυξη της δημιουργίας και την έννοια της ομάδας.
Στην απεικόνιση της παραστατικής σκέψης (Η εικαστική δημιουργία σαν δραστηριότητα είναι πιο στενά συνυφασμένη με την παραστατική ικανότητα).
Στη γνώση της εικαστικής γλώσσας που είναι απαραίτητη όχι μόνο στον καλλιτέχνη αλλά και στον φιλότεχνο ή τον απλό θεατή ενός έργου τέχνης.
Στην ανακάλυψη και αναγνώριση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας και των άλλων χωρών.
Στην ανάπτυξη ικανοτήτων, είτε είναι έμφυτες, είτε επίκτητες. Στην απόκτηση προσωπικού αισθητικού κριτηρίου και την ικανότητα αισθητικής συγκίνησης που είναι αποτέλεσμα της κατανόησης του έργου τέχνης.
Στην εξοικείωση και στην αντίστοιχη άσκηση με τα σύμβολα, τα μέσα και τις τεχνικές που χρησιμοποιούν οι καλλιτέχνες για την δημιουργία του έργου τους ώστε να αναπτυχθεί το αισθητικό κριτήριο.
Το Εργαστήρι Ζωγραφικής εκτός των άλλων περιλαμβάνει:
- Παράδοση μαθημάτων ζωγραφικής σύμφωνα με το εβδομαδιαίο πρόγραμμα
- Εκπαιδευτικά σεμινάρια ανά τακτά χρονικά διαστήματα
- Εκπαιδευτικές εκδρομές σε χώρους σχετικούς με τα εικαστικά.
- Ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής μαθητών (παιδιών και ενηλίκων)
- Προκήρυξη διαγωνισμού ζωγραφικής
- κ.α. δραστηριότητες
Σ΄ αυτό το πλαίσιο , oι μικροί και μεγάλοι καλλιτέχνες με την βοήθεια της τεχνικής του σχεδίου και του χρώματος, τις περιηγήσεις μέσα στην ιστορία της τέχνης και τις εκπαιδευτικές εκδρομές θα ανακαλύψουν ένα όμορφο κόσμο.

Όλοι οι οποίοι θα παρακολουθήσουν μαθήματα ζωγραφικής θα βελτιώσουν το ταλέντο τους στη ζωγραφική και θα μπορέσουν να αποδώσουν στο χαρτί και στο καμβά τα ερεθίσματα του περιβάλλοντος με το δικό τους τρόπο κατά την κρίση και την φαντασία τους , ακόμα και αν πρόκειται για ένα παιδικό χέρι .
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε
στα τηλέφωνα: 2744065619 & 6977878481

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ


ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ
ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ


Το Πνευματικό – Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας λειτουργούν τμήματα ζωγραφικής .
Τα Εργαστήρια Ζωγραφικής με την επιμέλεια και διδασκαλία της κας Εύης Παντελέων στοχεύουν τα εργαστήρια να μη λειτουργήσουν απλά ως χώρος παράδοσης μαθημάτων ζωγραφικής, αλλά τα μαθήματα να πλαισιωθούν και με άλλες δραστηριότητες οι οποίες θα αποσκοπούν στην τόνωση του ενδιαφέροντος των δημοτών με στόχο να αυξηθεί η συμμετοχή τους στα εργαστήρια.
Σκοπός είναι να μπορέσουν όλοι σταδιακά να εκφραστούν μέσα από τα έργα τους και να κατανοήσουν κάποια πράγματα πάνω στην τέχνη γενικά . Μ΄ αυτό τον τρόπο να βελτιώσουμε το πολιτιστικό επίπεδο του Δήμου μας.

Τα Εργαστήρια Ζωγραφικής περιλαμβάνουν:
α) Εκπαιδευτική δραστηριότητα
β) Δραστηριότητες γενικού ενδιαφέροντος

Συγκεκριμένα :
Η εκπαιδευτική δραστηριότητα περιλαμβάνει :
- Παράδοση μαθημάτων ζωγραφικής σύμφωνα με το εβδομαδιαίο πρόγραμμα
- Εκπαιδευτικά σεμινάρια ανά τακτά χρονικά διαστήματα
- Εκπαιδευτικές εκδρομές σε χώρους σχετικούς με τα εικαστικά.
- Ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής μαθητών
(παιδιών και ενηλίκων)
- Προκήρυξη διαγωνισμού ζωγραφικής

Οι λοιπές δραστηριότητες που προτείνονται με στόχο την συμμετοχή των μαθητών στα κοινά είναι:
- Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας
- Έκδοση το 2009 ημερολογίου του εργαστηρίου
- Οργάνωση Πάρτυ

Σ΄ αυτό το πλαίσιο , oι μικροί και μεγάλοι καλλιτέχνες με την βοήθεια της τεχνικής του σχεδίου και του χρώματος, τις περιηγήσεις μέσα στην ιστορία της τέχνης και τις εκπαιδευτικές εκδρομές θα ανακαλύψουν ένα όμορφο κόσμο.

Όλοι οι οποίοι θα παρακολουθήσουν μαθήματα ζωγραφικής θα βελτιώσουν το ταλέντο τους στη ζωγραφική και θα μπορέσουν να αποδώσουν στο χαρτί και στο καμβά τα ερεθίσματα του περιβάλλοντος με το δικό τους τρόπο κατά την κρίση και την φαντασία τους , ακόμα και αν πρόκειται για ένα παιδικό χέρι .
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε
στα τηλέφωνα: 2744065619 & 6977878481
ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ .. ΚΑΙ ΕΚΘΕΤΟΥΝ…

Με μεγάλη επιτυχία σε ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκαν οι ομαδικές Εκθέσεις των Εργαστηρίων Ζωγραφικής του Πνευματικού –Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Λουτρακίου Περαχώρας με την συνεργασία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κορινθίας και του Πνευματικού Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας

Οι εκθέσεις παρουσίασαν έργα των μαθητών/τριων (ενηλίκων και παιδιών) των Εργαστηρίων Ζωγραφικής και των έργων από τον 1ο Διαγωνισμό Ζωγραφικής του Πνευματικού –Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας . Η έκθεση διάρκησε από τις 17 έως τις 31 Μαίου 2008 ,στις αίθουσες του Μπο Ριβάζ στο Λουτράκι και στο Δημοτικό Κατάστημα των Ισθμίων.





Στα πλαίσια των εκθέσεων ζωγραφικής παρουσιάστηκε μια εξαίρετη εκδήλωση από :
- απονομές των βραβείων και επαίνων στους συμμετέχοντες στο Διαγωνισμό Ζωγραφικής του Πνευματικού –Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας .
- Μουσική παράσταση της Παιδικής Χορωδίας του Πνευματικού Κέντρου Λουτρακίου , με μαέστρο τον Γρηγόρη Παντελέων
- Στα πλήκτρα δημιούργησε ο Δημ. Γαζής

Οι Ομαδικές Εκθέσεις Ζωγραφικής έτυχαν αποδοχής από τον κόσμο. Μπαίνοντας στην αίθουσα ο επισκέπτης παρατηρώντας τα έργα των καλλιτεχνών που είναι τοποθετημένα καλαίσθητα στο χώρο διακρίνει αμέσως την προσπάθεια του κάθε μικρού ή μεγαλύτερου καλλιτέχνη να επικοινωνήσει με το κοινό με τον δικό του τρόπο έκφρασης μέσα από τα θέματα που έχει επιλέξει να εκθέσει.
Ζούμε σ΄ ένα κόσμο που αλλάζει συνεχώς και σε μια κοινωνία που προσπαθούμε να της δώσουμε ψυχή . Κάθε άνθρωπος ονειρεύεται ένα όμορφο κόσμο, όπως ο ίδιος τον επιθυμεί. Έτσι και η κα Εύη Παντελέων, καθηγήτρια Ζωγραφικής των Εργαστηρίων Ζωγραφικής του Πνευματικού Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Λουτρακίου –Περαχώρας μέσω της τέχνης προσπαθεί να δημιουργήσει τον δικό της κόσμο μαζί με τους μαθητές της και μετά να τον εκθέσουν στο γύρω περιβάλλον τους , διότι το έργο τέχνης ζει, δρα και είναι ικανό να προκαλέσει πνευματικές αλλαγές έστω κι αν προέρχεται από χεράκι ενός μικρού (στην ηλικία) καλλιτέχνη.

Η επιτυχία των εκθέσεων οφείλεται στην συμπαράσταση του κου Νίκου Ταγαρά Νομάρχη Κορινθίας , του κου Λ. Παπαφωτίου προέδρου του Λισύππειου Πνευματικού Κέντρου Νομαρχίας , του κου Γιώργου Γκιώνη Δημάρχου του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας και του κου Μιχ. Δρίτσα Προέδρου του Πνευματικού –Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας .


Ομαδικές Εκθέσεις Ζωγραφικής
στο Λουτράκι και στα Ίσθμια


Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κορινθίας ,το ¨ΛΥΣΙΠΠΕΙΟ¨ Πνευματικό Κέντρο της Νομαρχίας, ο Δήμος Λουτρακίου-Περαχώρας και το Πνευματικό Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας παρουσιάζουν αυτές τις μέρες μια διαφορετική έκθεση ζωγραφικής. Πρόκειται για τις Ομαδικές Εκθέσεις των μαθητών/τριών (ενηλίκων & παιδιών) από τα εργαστήρια του Λουτρακίου και των Ισθμίων, στα οποία παραδίδει μαθήματα ζωγραφικής η κα Εύη Παντελέων.

Τα εγκαίνια των εκθέσεων θα πραγματοποιηθούν :

α) Το Σάββατο 17 Μαίου 2008 και ώρα 7:30 το απόγευμα στην αίθουσα του Πνευματικού - Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Λουτρακίου Περαχώρας Κολοκοτρώνη 17 στο Λουτράκι θα παρουσιασθούν τα έργα των μαθητών/τριών (ενηλίκων & παιδιών) του Εργαστηρίου Ζωγραφικής του Λουτρακίου .
Παράλληλα την ίδια ημέρα θα παρουσιαστούν και τα έργα των συμμετεχόντων στο Διαγωνισμό Ζωγραφικής που προκήρυξαν τα Εργαστήρια Ζωγραφικής του Πνευματικού – Πολιτιστικού Κέντρου .
ü Χαιρετισμοί
ü Απονομές των βραβείων και των επαίνων στους συμμετέχοντες στον Διαγωνισμό Ζωγραφικής
ü Μουσική παράσταση της Παιδικής Χορωδίας του Πνευματικού Κέντρου Λουτρακίου , με μαέστρο τον κο Γρηγόρη Παντελέων

Κατά την διάρκεια της όλης εκδήλωσης στα πλήκτρα θα δημιουργήσει ο κος Δημ. Γαζής

β) Την Κυριακή 18 Μαίου και ώρα 7:30 το απόγευμα στο Δημοτικό Κατάστημα της Κοινότητας των ΙΣΘΜΙΩΝ θα παρουσιαστούν τα έργα των μαθητών/τριών ( παιδιών) του Εργαστηρίου Ζωγραφικής των Ισθμίων.
Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει:
ü Χαιρετισμοί
ü Μουσική παράσταση της Παιδικής Χορωδίας του Πνευματικού Κέντρου , με μαέστρο τον κο Γρηγόρη Παντελέων

και στα πλήκτρα ο κος Δημ. Γαζής

Οι εκθέσεις θα διαρκέσουν από τις 17 έως τις 31 Μαίου 2008 και θα λειτουργούν καθημερινά το απόγευμα από τις 6 έως τις 8:30 και τα πρωινά μετά από ραντεβού στο 6977878481.
Αξίζει να δούμε τα έργα που παρουσιάζονται, στα οποία αποτυπώνεται ένας ολόκληρος κόσμος όπως αυτόν τον αντιλαμβάνονται, τον αισθάνονται και τον απεικονίζουν τόσο οι μικροί όσο και οι μεγαλύτεροι καλλιτέχνες.

ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ
ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ




Με μεγάλη επιτυχία σε ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα πραγματοποιείται από τις 19-3-2006 , στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Λουτρακίου η 2η Ομαδική Έκθεση Ζωγραφικής των μαθητών της κας Εύης Παντελέων . Οι μικροί καλλιτέχνες και όχι μόνο συμμετέχουν με εκατό πενήντα δημιουργίες . Η έκθεση θα συνεχιστεί μέχρι τις 31 Μαρτίου 2006.
Η Ομαδική Έκθεση Ζωγραφικής έτυχε αποδοχής από τον κόσμο. Μπαίνοντας στην αίθουσα ο επισκέπτης παρατηρώντας τα έργα των καλλιτεχνών που είναι τοποθετημένα καλαίσθητα στο χώρο διακρίνει αμέσως την προσπάθεια του κάθε καλλιτέχνη να επικοινωνήσει με το κοινό με τον δικό του τρόπο έκφρασης μέσα από τα θέματα που έχει επιλέξει να εκθέσει.
Ζούμε σ΄ ένα κόσμο που αλλάζει και σε μια κοινωνία που προσπαθούμε να της δώσουμε ψυχή . Κάθε άνθρωπος ονειρεύεται ένα όμορφο κόσμο, όπως ο ίδιος τον επιθυμεί. Έτσι και ο καλλιτέχνης μέσω της τέχνης προσπαθεί να δημιουργήσει τον δικό του κόσμο και μετά να τον εκθέσει στο γύρω περιβάλλον του.
Γι αυτό το έργο Τέχνης ζει, δρα και είναι ικανό να προκαλέσει πνευματικές αλλαγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εικαστικές Δράσεις στο 3ο Δημοτικό Λουτρακίου 2023

  Οι μαθητές μου εμπνέονται από την Μοντέρνα Τέχνη και δημιουργούν τα δικά τους έργα . Στο πρότζεκτ συμμετείχαν οι μαθητές των τάξεων Δ1΄, Δ...