Τρίτη, 14 Απριλίου 2009

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ: 3ήμερο FESTIVAL STREET ART

loutraki.colourtown.com/ 3ήμερο Street Art Festival
( δημόσιες τοιχογραφίες, graffiti, skate contest, music, breakdance)

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Το Εργαστήρι Ζωγραφικής του Πνευματικού-Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας θα διοργανώσει σε συνεργασία με το ¨ΛΙΣΥΠΠΕΙΟ¨ Πνευματικό Κέντρο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κορινθίας, το Πνευματικό –Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας, την Δ.Ε.Υ.Α.Λ.Π.( Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης ) και το ΣΥΝ ( τοπικό συμβούλιο Νέων Λουτρακίου) Φεστιβάλ URBAN ART FESTIVAL στο Λουτράκι .


H πινελιά σου..!
Το Φεστιβάλ σε συνεργασία με τους επώνυμους καλλιτέχνες του CARPE DIEM (δημόσιες τοιχογραφίες) θα περιλαμβάνει διαγωνισμό graffiti με συμμετοχές καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το Εξωτερικό. Κατά την διάρκειά του θα διοργανωθούν συναυλίες ( reggae, hip hop, rock, metal), happenings, breakdance κ.α.

Τα θέματα που θα δοθούν στους writers για graffiti είναι:

α) Ο άνθρωπος και το περιβάλλον
β) Τ0 ΝΕΡΟ (πόσιμο)
γ) Λουτράκι, η πόλη των νερών

Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει τρεις ημέρες και θα διοργανωθεί 6-7-8 Αυγούστου 2009. Θα είναι γεμάτο χρώματα, σχέδια, χαρούμενη διάθεση και αστείρευτη καλλιτεχνική δημιουργία με πολλές παράλληλες εκδηλώσεις και στοχεύει στην τόνωση του ενδιαφέροντος της νεολαίας μας προς τον πολιτισμό. Πιστεύουμε ότι με την θέσπιση μια τέτοιας εκδήλωσης ο Δήμος Λουτρακίου-Περαχώρας θα δημιουργήσει προυποθέσεις αναβάθμισης της Street Culture και του Πολιτισμού, σε όλο το εύρος της έκφρασής του.
Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 15/7/2009 στο e-mail: evipanteleonart@hotmail.com και πληροφορίες στο κινητό 6977878481 στην κα Εύη Παντελέων υπεύθυνη Εργαστηρίου Ζωγραφικής .
Το Φεστιβάλ θα διοργανωθεί το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου 2009 θα διαρκέσει τρεις μέρες και θα διεξάγεται σε απογευματινές ώρες. Θα περιλαμβάνει:
Την δημιουργία graffiti από σωματείο επαγγελματιών του graffiti ( θα δοθούν ένας ή περισσότεροι τοίχοι πολυκατοικιών για την δημιουργία graffiti. Ως θέμα της τοιχογραφίας θα επιλεγεί κοινωνικό μήνυμα)

· Την προκήρυξη διαγωνισμού graffiti

· Θα δοθούν δώρα στους νικητές

· Επίσης θα τοποθετηθούν μεγάλες ξύλινες επιφάνειες στην παραλία της πόλης και θα προσκληθούν οι υπόλοιποι συμμετέχοντες, το κοινό και επώνυμοι καλλιτέχνες Graffiti, για ζωγραφική

· Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα κληθούν για συναυλίες επαγγελματικό και ερασιτεχνικό μουσικό σχήμα (με μουσική hip hop, pop, rock , metal κ.α.)

· η εγκατάσταση μιας κατασκευής ειδικής ράμπας skate για τους skaters στην παραλία του Λουτρακίου θα δώσει έναν άλλο πιο street τόνο στο φεστιβάλ

· Η περίοδος διοργάνωσης του Φεστιβάλ συνδυάζεται ιδανικά με την περιοχή του Λουτρακίου, μιας και όχι μόνο οι πολίτες αλλά και οι επισκέπτες της περιοχής μπορούν να συμμετάσχουν σε ένα δημόσιο υπαίθριο έργο τέχνης

· Θα μοιραστούν δώρα στους παρευρισκόμενους


Το Φεστιβάλ στοχεύει στην τόνωση του ενδιαφέροντος της νεολαίας μας προς τον πολιτισμό. Πιστεύουμε ότι με τη θέσπιση μιας τέτοιας εκδήλωσης ο Δήμος μας θα δημιουργήσει προϋποθέσεις αναβάθμισης της τέχνης και του πολιτισμού, σε όλο το εύρος της έκφρασής του.ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΟΡΟΙ

· Ο κάθε διαγωνιζόμενος πρέπει να στείλει από ένα μέχρι και 3 (τρία) δημιουργικά . Οι συμμετοχές μπορούν να σταλούν ηλεκτρονικά στο e-mail: evipanteleonart@hotmail.com. Ταυτόχρονα οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν και το δημιουργικό σκεπτικό (concept) τους.

· Όσοι επιθυμούν να πάρουν μέρος στον διαγωνισμό συμπληρώνουν και αποστέλλουν μέσω mail το συνημμένο δελτίο εγγραφής.

· Τα σχέδια θα εκτιμηθούν από επιτροπή προεπιλογής η οποία θα επιλέξει τριάντα (30) από τους συμμετέχοντες για το τελικό στάδιο του διαγωνισμού δηλαδή εκείνους που θα παρουσιάσουν τα έργα τους σε προεπιλεγμένα σημεία της πόλης.


· Κριτική επιτροπή θα είναι το κοινό. Θα υπάρχουν κάλπες στα συγκεκριμένα σημεία που θα γίνονται τα graffiti

· Στον διαγωνισμό μπορεί να πάρει μέρος οποιοσδήποτε επιθυμεί

· Η χρονική διάρκεια του διαγωνισμού είναι οι δύο πρώτες μέρες της εκδήλωσης, μέσα στις οποίες οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει το σχέδιό τουςΕνημερώνουμε τους συμμετέχοντες που αποστέλλουν το δημιουργικό τους, ότι ταυτόχρονα παραχωρούν και τα πνευματικά του δικαιώματα και ότι ενδέχεται η περεταίρω επεξεργασία από γραφίστες για την Εξυπηρέτηση άλλων φεστιβάλ.


TΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΩΝ EVENT:

· Θα υπάρξει ένας αριθμός διαθέσιμων μπουκαλιών σπρέι (σε όλα τα χρώματα) που θα δοθούν δωρεάν στους συμμετέχοντες (υπολογίζεται να αντιστοιχούν 10 μπουκάλια ανά κομμάτι τοίχου).

· Ότι επιπλέον υλικά θα θελήσει να χρησιμοποιήσει η κάθε ομάδα είναι δεκτά.

· Θα εκδοθεί ¨book¨ με 1.000 αντίτυπα και θα δοθούν δωρεάν με τα σχέδια των συμμετεχόντων

· Θα δοθεί χάρτης της πόλης με τα σημεία που θα γίνονται τα graffiti και τα happening.


H πινελιά σου..!

Εάν θέλετε και εσείς να δηλώσετε συμμετοχή στον διαγωνισμό ή απλά να μάθετε πως μπορείτε να ζήσετε από κοντά αυτή την μοναδική καλλιτεχνική εμπειρία, επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του φεστιβάλ


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Στο κινητό 6977878481 ( κα Εύη Παντελέων), mail: evipanteleonart@hotmail.com
Web site: http://www.loutrzogr.blogspot.com/

ΔΕΛΤΙΟ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ: .… / …. / 2009


ΣΤΟΙΧΕΙΑ WRITER:

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ : ……………………………………..…..……………

Ηλικία: .… ετών Φύλο: αγόρι .… κορίτσι ….

ΤΗΛ. ΟΙΚΙΑΣ : ……………………………. ΚΙΝΗΤΟ : ………………………


Fax: …………………………... e-mail: …………………………………….

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ :

ΟΔΟΣ : ……………………………………… ΠΟΛΗ ………..………….. ΤΚ ………

Aποστείλατε την αίτηση εγγραφής, τα προσχέδια και το δημιουργικό σκεπτικό στo e-mail: evipanteleonart@hotmail.comΣτους έφηβους και όχι μόνο, οι επιθυμίες εκπληρώνονται με φαντασία, τα όνειρα παίρνουν μορφή από το χαρτί στον τοίχο και γίνονται διαμαρτυρία και δημιουργία, σε έναν χώρο, μια πόλη, που κανείς δεν ρωτά αν τους αρέσει να ζήσουν. Ο τοίχος είναι εκείνος ο ανοιχτός χώρος όπου μπορούν να επικοινωνήσουν και να εκφραστούν.
Σε χώρους, όπως π.χ. ένας τοίχος στο σχολείο, έχουν την ευκαιρία να αποτυπώσουν τα σχέδια για καινούργια graffiti..Οι έφηβοι νομίζουν ότι η τέχνη απόκτησε μεγαλύτερο στόμα από αίσθημα. Πολλοί ζωγράφοι για παράδειγμα μιλούν περισσότερο απ΄ όσο ζωγραφίζουν. Ας αφήσουμε λοιπόν κάποτε τα μάτια ανενόχλητα από τ΄ αυτιά μόνο να δουν τι θέλει να μας πει η νεολαία. Το graffiti, μπορεί να το επιτύχει αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου