Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Από ποια ηλικία τα παιδιά μπορούν να μάθουν να ζωγραφίζουν;...................
Το εργαστήρι μας αναλαμβάνει παιδιά από το νηπιαγωγείο ( 4 ετών και άνω), έτσι ώστε όχι μόνο για να περνάνε ευχάριστα το χρόνο τους, αλλά και για να μπορούν να κατανοούν τα μαθήματα και να έχουν αποτέλεσμα................... Το πρώιμο εκφραστικό στάδιο ανάπτυξης είναι η περίοδος κατά την οποία τα παιδιά διαμορφώνουν τις ιδέες που θέλουν να εκφράσουν προτού αρχίσουν να δουλεύουν και γι αυτό συναισθάνονται την ανάγκη να εφεύρουν τα οπτικά μέσα με τα οποία θα μεταδώσουν αυτό που έχουν στο νου τους. .............. Περίπου το 30% των τετράχρονων και το 80% των πεντάχρονων παιδιών έχουν κάτι στο νου τους πριν αρχίσουν να δημιουργούν ένα έργο. Πολλά παιδιά έχουν έντονες εικόνες που πηγάζουν από την φαντασία τους.
Πότε πρέπει να ξεκινήσει ένας μαθητής να κάνει μαθήματα σχεδίου για την ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ;
Επειδή τα παιδιά στην Γ΄ Λυκείου έχουν ιδιαίτερα φορτωμένο πρόγραμμα, είναι προτιμότερο να ξεκινήσουν το σχέδιο από την Β΄ Λυκείου, ώστε να μπορέσουν να καλύψουν με σχετική άνεση και να αφομοιώσουν καλύτερα το σχέδιο και το χρώμα που απαιτείται................... Όμως, κι αν ακόμα κάποιος ξεκινήσει στην Γ΄ Λυκείου, με μία επιπλέον μεθοδευμένη προσπάθεια του ίδιου και του καθηγητή, μπορεί με επάρκεια να φτάσει σε ικανοποιητικό και επαρκές επίπεδο.............. Μερικοί μαθητές, για ακόμη μεγαλύτερη άνεση, προτιμούν να ξεκινήσουν από την Α΄ Λυκείου , ακολουθώντας το μειωμένο ωράριο και για τα δύο σχέδια ή κάνοντας μάθημα μόνο για το ένα σχέδιο – συνήθως το ελεύθερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εικαστικές Δράσεις στο 3ο Δημοτικό Λουτρακίου 2023

  Οι μαθητές μου εμπνέονται από την Μοντέρνα Τέχνη και δημιουργούν τα δικά τους έργα . Στο πρότζεκτ συμμετείχαν οι μαθητές των τάξεων Δ1΄, Δ...