Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΟΜΑΔΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΡΓΣΤΗΡΙΟΥ 2009





















ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤOY ΕΡΓΑΣΤΗΡΙOY ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ .. ΚΑΙ ΕΚΘΕΤΟΥΝ…

Με μεγάλη επιτυχία σε ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 30 Μαίου τα εγκαίνια της ομαδικής Έκθεσης του Εργαστηρίου Ζωγραφικής του Πνευματικού –Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Λουτρακίου Περαχώρας με την συνεργασία του Λισύππειου Πνευματικού Κέντρου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κορινθίας και του Πνευματικού Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας. Η έκθεση διοργανώθηκε από την κα Εύη Παντελέων, υπεύθυνη του Εργαστηρίου Ζωγραφικής.

Η έκθεση των έργων των μαθητών του εργαστηρίου είναι μια προσπάθεια επιβράβευσής τους δια της προς τα έξω προβολής των έργων τους, μιας και ο κάθε μαθητής από μόνος του δεν θα μπορούσε να εκθέσει τα έργα του. Μέσα από τα έργα διαφαίνεται ο εσωτερικός κόσμος τόσο των μικρών όσο και των μεγαλύτερων καλλιτεχνών.


Στην εκδήλωση εκτός από την έκθεση των έργων των μαθητών που παρακολουθούν μαθήματα ζωγραφικής στα τμήματα του εργαστηρίου ζωγραφικής του Πνευματικού –Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας στο Λουτράκι, εκτέθηκαν και τα έργα όσων συμμετείχαν στο διαγωνισμό ζωγραφικής που προκήρυξε το Πνευματικό για τα παιδιά του Δημοτικού του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας με θέμα ΤΟ ΝΕΡΟ (το πόσιμο).

Ο διαγωνισμός έγινε φέτος για δεύτερη χρονιά, μετά την μεγάλη επιτυχία του διαγωνισμού του 2008 ο οποίος απευθυνόταν σε τρεις ηλικιακές ομάδες. Το βραβείο που έδωσε το 2008 ο Δήμος Λουτρακίου-Περαχώρας δια μέσω του Πνευματικού-Πολιτιστικού Κέντρου στους τρεις νικητές (έναν για κάθε μια ηλικιακή ομάδα) είναι ένα τετραήμερο ταξίδι στην Ρώμη το οποίο έχει προγραμματιστεί να γίνει 6-7-8-9 Ιουλίου.

Στον φετινό διαγωνισμό συμμετείχαν 350 παιδιά προσδίνοντας μεγάλη επιτυχία σ΄ αυτή την προσπάθεια του Εργαστηρίου δημιουργώντας όμως ταυτόχρονα και την υποχρέωση για προκήρυξη του διαγωνισμού και την επόμενη χρονιά.

Ο Διαγωνισμός Ζωγραφικής της ηλικιακής ομάδας: γυμνάσιο-λύκειο-ενηλίκων με θέμα: ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ. ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΑΡΚΩΤΚΑ πήρε παράταση μέχρι τον Νοέμβριο διότι τα παιδιά του Γυμνασίου παρακάλεσαν να παραταθεί ο διαγωνισμός επειδή έχουν πρόωρες εξετάσεις λόγω των Ευρωεκλογών.

Με την ευκαιρία του θέματος του Διαγωνισμού Ζωγραφικής που είναι τα ναρκωτικά, φλέγον ζήτημα στην σημερινή εποχή το οποίο αφορά ΟΛΟΥΣ..! ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.. ! ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΜΑΣ..!, υπήρξαν σχετικές ομιλίες από τον κο Γιάννη Πανούση, εγκληματολόγο, καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών, τον κο Κώστα Κανέλο, πρόεδρο του Κέντρου Πρόληψης «ΔΙΟΛΚΟΣ» και την κα Δήμητρα Παπαναστασίου Επιστημονική Υπεύθυνη στο Κέντρο Πρόληψης «ΔΙΟΛΚΟΣ» της Νομαρχίας.

Στα πολύ θετικά της όλης εκδήλωσης ήταν η μεγάλη επιστημονική αξία της κριτικής επιτροπή του διαγωνισμού. Η κα Εύη Παντελέων κατόρθωσε να συγκροτήσει την επιτροπή από δύο διαπρεπείς καθηγητές του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου της Δυτικής Μακεδονίας, τον γλύπτη κο Έκτορα Παπαδάκη και τον ζωγράφο κο Γιάννη Καστρίτση, οι οποίοι αγκάλιασαν άμεσα αυτό το θεσμό που δημιούργησε το Πνευματικό Κέντρο και δέχτηκαν να βοηθήσουν συμμετέχοντας στην κριτική επιτροπή, δίνοντας μ΄ αυτό τον τρόπο υψηλό επίπεδο στο θεσμό.

Στην εκδήλωση συμπαραστάθηκαν από διάφορους τομείς ο κος Νίκος Ταγαράς Νομάρχης Κορινθίας , ο κος Λ. Παπαφωτίου πρόεδρος του Λισύππειου Πνευματικού Κέντρου Νομαρχίας, ο κος Μιχ. Δρίτσα Πρόεδρος και ψυχή του Πνευματικού –Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας.
Βοήθησε επίσης το ΣΥΝ (Τοπικό Συμβούλιο Νέων του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας) με τον συντονισμό του προέδρου του κου Ζάχου Αγγιστριώτη.

Την εκδήλωση κάλυψαν μουσικά τα παιδιά της Φιλαρμονικής του Πνευματικού Λουτρακίου.

Στα πλαίσια της Ομαδικής Έκθεσης Ζωγραφικής των μαθητών του Εργαστηρίου Ζωγραφικής , το Σάββατο 6 Ιουνίου και ώρα 7:30 το απόγευμα, στην αίθουσα του Πνευματικού, Κολοκοτρώνη 17, στο Λουτράκι θα παρουσιασθεί το παραμύθι της ΑΝΝΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ ¨Που πάει ένα μπαλόνι όταν φεύγει από το χέρι σου¨ που έχει εκδοθεί από τις εκδόσεις Λιβάνη. Η παρουσίαση του παραμυθιού θα γίνει από το παιδικό τμήμα του θεατρικού παιχνιδιού της ΈΛΣΑΣ ΛΟΥΜΠΑΡΔΙΑΣ που δραματοποίησε το παραμύθι της Άννης Θεοχάρη, με μουσική και κοστούμια.

Διάρκεια Έκθεσης μέχρι 12 Ιουνίου 2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εικαστικές Δράσεις στο 3ο Δημοτικό Λουτρακίου 2023

  Οι μαθητές μου εμπνέονται από την Μοντέρνα Τέχνη και δημιουργούν τα δικά τους έργα . Στο πρότζεκτ συμμετείχαν οι μαθητές των τάξεων Δ1΄, Δ...