Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ: 3ήμερο STREET ART FESTIVAL

LOUTRAKI STREET CULTURE FESTIVAL
( δημόσιες τοιχογραφίες, graffiti, skate contest, music, breakdance)




ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
Happenings & πολλές εκπλήξεις..!

Το Εργαστήρι Ζωγραφικής του Πνευματικού-Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας θα διοργανώσει σε συνεργασία με το ¨ΛΙΣΥΠΠΕΙΟ¨ Πνευματικό Κέντρο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κορινθίας, το Πνευματικό –Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας, την Δ.Ε.Υ.Α.Λ.Π.( Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης ) και το ΣΥΝ ( τοπικό συμβούλιο Νέων Λουτρακίου) Φεστιβάλ URBAN ART FESTIVAL στο Λουτράκι .


Το Φεστιβάλ σε συνεργασία με τον SPIKE69 και επώνυμους καλλιτέχνες θα περιλαμβάνει δημόσιες τοιχογραφίες, graffiti σε πάνελς, skate & bmx contest με συμμετοχές καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το Εξωτερικό. Κατά την διάρκειά του θα διοργανωθούν συναυλίες ( reggae, hip hop, rock, metal), happenings, breakdance κ.α.

Τα θέματα που θα δοθούν στους writers για graffiti είναι:

α) Ο άνθρωπος και το περιβάλλον
β) Τ0 ΝΕΡΟ (πόσιμο)
γ) Λουτράκι, η πόλη των νερών

Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει τρεις ημέρες και θα διοργανωθεί 6-7-8 Αυγούστου 2009. Θα είναι γεμάτο χρώματα, σχέδια, χαρούμενη διάθεση και αστείρευτη καλλιτεχνική δημιουργία με πολλές παράλληλες εκδηλώσεις και στοχεύει στην τόνωση του ενδιαφέροντος της νεολαίας μας προς τον πολιτισμό. Πιστεύουμε ότι με την θέσπιση μια τέτοιας εκδήλωσης ο Δήμος Λουτρακίου-Περαχώρας θα δημιουργήσει προυποθέσεις αναβάθμισης της Street Culture και του Πολιτισμού, σε όλο το εύρος της έκφρασής του.


Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 15/7/2009 στο e-mail: evipanteleonart@hotmail.com ή ταχυδρομικώς: Για το LOUTRAKI STREET CULTURE FESTIVAL, κα Εύη Παντελέων, υπεύθυνη διοργάνωσης, Κολοκοτρώνη 44, Λουτράκι 20300 και πληροφορίες στο κινητό 6977878481 .


Το Φεστιβάλ θα διοργανωθεί 6-7-8 Αυγούστου 2009 θα διαρκέσει τρεις μέρες και θα διεξάγεται σε απογευματινές ώρες. Θα περιλαμβάνει:

· Την δημιουργία graffiti σε δημόσιες τοιχογραφίες

· Την δημιουργία graffiti από writers επώνυμους και μη σε πάνελς

· Θα δοθούν δώρα

· Επίσης θα τοποθετηθούν 30 πάνελ/μεγάλες ξύλινες επιφάνειες(διάσταση 3Χ2.5m ) για τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες Graffiti

· θα προσκληθούν οι υπόλοιποι συμμετέχοντες (παιδιά, έφηβοι, επισκέπτες ), για ζωγραφική και γκράφιτι πάνω σε μουσαμά και πάνελς.

· Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα κληθούν για συναυλίες επαγγελματικά και ερασιτεχνικά μουσικό σχήματα (με μουσική rap, hip hop, pop, rock , metal )

· η εγκατάσταση μιας κατασκευής ειδικής ράμπας skate για τους skaters θα δώσει έναν άλλο πιο street τόνο στο φεστιβάλ
Breakdance από επώνυμους b-boys
και πολλές εκπλήξεις..!

· Η περίοδος διοργάνωσης του Φεστιβάλ συνδυάζεται ιδανικά με την περιοχή του Λουτρακίου, μιας και όχι μόνο οι πολίτες αλλά και οι επισκέπτες της περιοχής μπορούν να συμμετάσχουν σε ένα δημόσιο υπαίθριο έργο τέχνης

· Θα μοιραστούν δώρα στους παρευρισκόμενους

Το Φεστιβάλ στοχεύει στην τόνωση του ενδιαφέροντος της νεολαίας μας προς τον πολιτισμό. Πιστεύουμε ότι με τη θέσπιση μιας τέτοιας εκδήλωσης ο Δήμος μας θα δημιουργήσει προϋποθέσεις αναβάθμισης της τέχνης και του πολιτισμού, σε όλο το εύρος της έκφρασής του.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΟΡΟΙ

· Ο κάθε ενδιαφερόμενος πρέπει να στείλει από ένα μέχρι και 3 (τρία) δημιουργικά . Οι συμμετοχές μπορούν να σταλούν ηλεκτρονικά στο e-mail: evipanteleonart@hotmail.com. ή ταχυδρομικώς : για τον Διαγωνισμο Graffiti, κα Εύη Παντελέω, Κολοκοτρώνη 44, 20300 Λουτράκι.

· Όσοι επιθυμούν να πάρουν μέρος συμπληρώνουν και αποστέλλουν μέσω mail ή ταχυδρομείου το συνημμένο δελτίο εγγραφής και το δημιουργικό τους.


TA ΣΠΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΩΝ.
ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΒΗΜΑ Σ΄ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ΤΗΝ
ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ.



Ενημερώνουμε τους συμμετέχοντες που αποστέλλουν το δημιουργικό τους, ότι ταυτόχρονα παραχωρούν και τα πνευματικά του δικαιώματα και ότι ενδέχεται η περεταίρω επεξεργασία από γραφίστες για την Εξυπηρέτηση άλλων φεστιβάλ.

TΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΩΝ EVENT:

· Θα υπάρξει ένας αριθμός διαθέσιμων μπουκαλιών σπρέι (σε όλα τα χρώματα) που θα δοθούν δωρεάν στους συμμετέχοντες (υπολογίζεται να αντιστοιχούν 10 μπουκάλια ανά κομμάτι τοίχου).

· Ότι επιπλέον υλικά θα θελήσει να χρησιμοποιήσει η κάθε ομάδα είναι δεκτά.


· Θα δοθεί χάρτης της πόλης με τα σημεία που θα γίνονται τα graffiti και τα happening.


Εάν θέλετε και εσείς να δηλώσετε συμμετοχή στο Festival ή απλά να μάθετε πως μπορείτε να ζήσετε από κοντά αυτή την μοναδική καλλιτεχνική εμπειρία
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Στο κινητό 6977878481 ( κα Εύη Παντελέων), mail: evipanteleonart@hotmail.com
Web site: www.loutrzogr.blogspot.com

Στους έφηβους και όχι μόνο, οι επιθυμίες εκπληρώνονται με φαντασία, τα όνειρα παίρνουν μορφή από το χαρτί στον τοίχο και γίνονται διαμαρτυρία και δημιουργία, σε έναν χώρο, μια πόλη, που στην ουσία κανείς δεν τους ρωτά αν τους αρέσει να ζήσουν. Ο τοίχος είναι εκείνος ο ανοιχτός χώρος όπου μπορούν να επικοινωνήσουν και να εκφραστούν.

LOUTRAKI STREET CULTURE FESTIVAL 2009






ΔΕΛΤΙΟ ΕΓΓΡΑΦΗΣ


ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ: .… / …. / 2009

ΣΤΟΙΧΕΙΑ WRITER:

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ : ……………………………………..…..………………………

Ηλικία: .… ετών Φύλο: αγόρι .… κορίτσι ….

ΤΗΛ. ΟΙΚΙΑΣ : ……………………………. ΚΙΝΗΤΟ : ………………………..…………………


Fax: …………………………... e-mail: …………………………………….

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ :

ΟΔΟΣ : ……………………………………… ΠΟΛΗ ………..………….. ΤΚ …………


Aποστείλατε την αίτηση εγγραφής, το δημιουργικό και το δημιουργικό σκεπτικό στo e-mail: evipanteleonart@hotmail.com ή ταχυδρομικώς: Για το Διαγωνισμό Graffiti, κα Εύη Παντελέων, Κολοκοτρώνη 44, 20300 Λουτράκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εικαστικές Δράσεις στο 3ο Δημοτικό Λουτρακίου 2023

  Οι μαθητές μου εμπνέονται από την Μοντέρνα Τέχνη και δημιουργούν τα δικά τους έργα . Στο πρότζεκτ συμμετείχαν οι μαθητές των τάξεων Δ1΄, Δ...