Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ LOUTRAKI STREET CULTURE

Loutraki Street Culture Festival

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Λουτράκι στο Πάρκο Δεξαμενής στις 6-7 και 8 Αυγούστου τριήμερο Φεστιβάλ Graffiti, Skate & bmx, breakdance και συναυλίες με 16 μουσικά συγκροτήματα hip hop, rock και metal. To Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε χάρη στην βοήθεια του Πνευματικού –Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κορινθίας .


Το Φεστιβάλ ήταν μια ιδέα της κας Εύης Παντελέων, ζωγράφου, καθηγήτριας Ζωγραφικής του Πνευματικού Κέντρου Λουτρακίου, ιδέα την οποία η ίδια εφάρμοσε στην πράξη έχοντας την ευθύνη της διοργάνωσης και της επιμέλειας του Φεστιβάλ.
Στην πραγματοποίηση του Φεστιβάλ εκτός από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κορινθίας & τον Δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας βοήθησαν οικονομικά και οι εταιρίες Omberoff, Pepsico και Sabotaz80..

Ιδιαίτερη ήταν η συμβολή και συμπαράσταση του κου Γ. Γκιώνη Δημάρχου του Δήμου Λουτρακίου- Περαχώρας, του κου Μιχ. Δρίτσα Προέδρου του Πνευματικού Κέντρου Λουτρακίου και του κου Λ. Παπαφωτίου Πρόεδρο του Λισύππειου Πνευματικού Κέντρου της Ν.Α. Κορινθίας.
Το Φεστιβάλ ήταν μια πρωτοποριακή ιδέα και έτυχε της αποδοχής των παρακάτω καταξιωμένων στον τομέα τους καλλιτεχνών:
1. Crews & Writers: Spike69, Ioye, Buns, Tbd, Bang, Bees, Aids, Idbs, Folk, Alone98, Eksit one, Cristos arestis, Merkas aces, Missy, Yiakou, Tinar, Moogie04, Born, Notis, Till death, Ofk, Tiqk , Shk, Nif , 101 , 420 , Ashes , Force , S-limits , Pigs , Et, Bsk , Fola , Uwp.
2. Skateboard 5borocyn
3. Μουσικά συγκροτήματα: Χρήστος Νινιός, Spike69, Nτοπάζ18120, Killah P, Mεγας, Οzezis, Μαγικός Κόσμος, clubshine Avenue, Duende, Hχογονιστές, Talk/sick, Eilon Erimin, Sifu Versus, Tabula Raza, Medoyssa, Δάκρυ & Μίσος, Οραματιστές.4. Breakdance από b-boys.



Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν 220 άτομα σε graffiti, skateboard, bmx, breakdance και μουσικών συγκροτημάτων ενώ οι θεατές υπερέβησαν τα 2.000 άτομα.

Εντυπωσιακή ήταν η δίψα για δράση τόσο από τους συμμετέχοντες όσο και από τους θεατές.
Όλοι ενθουσιασμένοι απόλαυσαν το Φεστιβάλ, το οποίο ήταν μια γιορτή ελεύθερης έκφρασης . Στους νέους δόθηκε η ευκαιρία να ανταλλάξουνε απόψεις για αυτά που τους ενδιαφέρουν.




ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ..! street art culture

Ψάχνουν την πραγματική ελευθερία έκφρασης..! Προσπαθούν, όσο μπορούνε να τη διατηρήσουν. Δεν είναι εύκολο… Απαιτεί πολύ μεγάλες θυσίες στις μέρες μας πρέπει να είσαι ο εαυτός σου να εκφράζεσαι όπως
επιθυμείς.

ΣΚΕΨΕΙΣ ΘΕΤΙΚΕΣ, ΚΟΙΤΑ ΨΗΛΑ!

Υπάρχουν κάποια παιδιά που νοιώθουν μόνοι σ΄ αυτό τον κόσμο (έχουν δεν έχουν οικογένεια) και βγαίνουν στους δρόμους να γράψουν το όνομά τους να δηλώσουν την παρουσία τους.
Κάνουνε σχέδια για να περάσουν το δικό τους μήνυμα και άλλες φορές καταστρέφουν την περιουσία του κράτους απλά για να δηλώσουν πως βαρέθηκαν. Ένας απ΄ αυτούς μπορεί να είναι ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ, ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.
Βάφουν τους τοίχους αυτής της γκρίζας πόλης και εκφράζονται μέσα από μουσική και graffitι. Υπάρχουν χορευτές breakdance, skaters που κάνουν skateboarding και bmx ποδήλατο.
Γι αυτά τα παιδιά που ασχολούνται μ΄αυτά τα είδη έκφρασης ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ χώρος που να μην πρέπει να τον νοικιάζουνε για να κάνουνε το κέφι τους.
Συναντιόνται τυχαία και τελικά δεν μιλάνε καν ο ένας στον άλλον κι ας έχουν κοινά ενδιαφέροντα.
Σκεφτήκαμε πως φταίει ίσως ότι δεν τους έχει δοθεί η ευκαιρία να γνωριστούν και να ανταλλάξουνε τις απόψεις τους για αυτά που τους ενδιαφέρουν ώστε να μπορέσουν να μεταδώσουν την σωστή ιδεολογία της κουλτούρας αυτής σε αυτούς που θα ακολουθήσουν.
ΕΙΝΑΙ ΝΕΟΙ, ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΤΟΥΝ, ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΔΡΑΣΕΙΣ
ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΜΕ…


LOUTRAKI STREET ART FESTIVAL
graffiti, skate συναυλίες (hip hop, metal, rock),breakdance


Το Πνευματικό –Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας προσπαθώντας να δώσει διεξόδους και δράσεις στην νεολαία μας, στους αυριανούς πολίτες, αποφάσισε να αναβαθμίσει την SREET ART με οργάνωση και επιμέλεια από την κα Εύη Παντελέων.
Για αρχή, θα διοργανώσουμε στις 6-7-8 Αυγούστου 2009 στο Πάρκο Δεξαμενής Λουτρακίου 3ήμερο Φεστιβάλ και θα περιλαμβάνει:

1. GRAFFITI
με συμμετοχές καλλιτεχνών επώνυμων και μη από την Ελλάδα και το Εξωτερικό, παιδιών, εφήβων και επισκεπτών.
2. SKATE CONTEST από επώνυμους
3. ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

4. Breakdance από b-boys και πολλά happenings ..!

TA ΣΠΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΩΝ.
ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΒΗΜΑ Σ΄ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ΤΗΝ
ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ.
ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ CAMPING.


Δηλώσεις συμμετοχής για τις παραπάνω κατηγορίες μέχρι 15/7/2009 στο e-mail: evipanteleonart@hotmail.com Για περισσότερες πληροφορίες στο www.loutrzogr.blogspot.com ( για την προκήρυξη) και στο 6977878481 στην κα Εύη Παντελέων υπεύθυνη διοργάνωσης





LOUTRAKI STREET CULTURE FESTIVAL
( graffiti, skate συναυλίες (hip hop, metal, rock),breakdance)


Το Εργαστήρι Ζωγραφικής του Πνευματικού-Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας θα διοργανώσει σε συνεργασία με την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κορινθίας, το Πνευματικό –Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας, και το ΣΥΝ ( τοπικό συμβούλιο Νέων Λουτρακίου) 6-7-8 AΥΓΟΥΣΤΟΥ STREET CULTURE FESTIVAL στο Πάρκο Δεξαμενής στο Λουτράκι.
H πινελιά σου..!

Το τριήμερο STREET ART FESTIVAL στη πόλη
του Λουτρακίου θα περιλαμβάνει:
1. Δημιουργία δημόσιων τοιχογραφιών
2. GRAFFITI με συμμετοχές καλλιτεχνών επώνυμων και μη από την Ελλάδα και το Εξωτερικό
3. SKATE CONTEST από επώνυμους αναβάτες
4. Συναυλίες από 15 μουσικά συγκροτήματα ( reggae, hip hop, rock, metal), breakdance κ.α.
και πολλά happenings




TA ΣΠΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΩΝ.
ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΒΗΜΑ Σ΄ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΝΑ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ.

Η εκδήλωση θα διαρκέσει τρεις ημέρες και θα διοργανωθεί 6-7-8 Αυγούστου 2009. Θα είναι γεμάτο χρώματα, σχέδια, χαρούμενη διάθεση και αστείρευτη καλλιτεχνική δημιουργία με πολλές παράλληλες εκδηλώσεις και στοχεύει στην τόνωση του ενδιαφέροντος της νεολαίας μας προς τον πολιτισμό. Πιστεύουμε ότι με την θέσπιση μια τέτοιας εκδήλωσης ο Δήμος Λουτρακίου-Περαχώρας θα δημιουργήσει προυποθέσεις αναβάθμισης της Street Culture και του Πολιτισμού, σε όλο το εύρος της έκφρασής του.


Περισσότερες πληροφορίες στο www.loutrzogr.blogspot.com, e-mail: loutrzogr@hotmail.com και στο 6977878481
στην κα Εύη Παντελέων υπεύθυνη διοργάνωσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εικαστικές Δράσεις στο 3ο Δημοτικό Λουτρακίου 2023

  Οι μαθητές μου εμπνέονται από την Μοντέρνα Τέχνη και δημιουργούν τα δικά τους έργα . Στο πρότζεκτ συμμετείχαν οι μαθητές των τάξεων Δ1΄, Δ...